ALCOHOL DE LLORER

Alcohol de Llorer elaborat artesanalment amb plantes fresques de Llerona.

Ús extern sobre de la pell. Indicat especialment per artritis i reumatismes osteomusculars.

Aplicar a la zona afectada amb fregues i massatges. Conserveu l’envàs ben tapat i protegiu-lo del foc i la calor. Contingut 120 ml.

 

NOM TÈCNIC: Laurus nobilis L. (No ingerir).

Preu de Venda:  10 euros. (Impostos inclosos).

Número de producte o SKU: 000002  Mides de l’envàs: 15 cm alt. X 5 cm diàmetre. Contingut 120cl.

Ver imagen en tamaño completo

Laurus  nobilis L.

 

Arbre perenne a tota la península que pot arribar als 20 mts. De tronc cilíndric, fulles verdes alternes i flors groguenques agrupades. El fruit és rodó, fosc i carnós.

 

Ús extern

El llorer és tònic i combat la fatiga. Amb friccions d’alcohol alleugim els dolors musculars i sobrertot el dolors ossis. Antirreurmàtic.

Infusions

El llorer facilita l’expectoració bronquial, la digestió i combat la flatulència.

Tractament capil·lar (oli essencial)

Amb un oli vegetal base més unes gotes d’oli essencial de llorer és utilitzat amb un efecte regenerador del cuir cabellut, així com també per combatre la caspa, seborrea i altres alteracions relacionades amb la caiguda del cabell. L'oli essencial està present en molts productes de perfumeria, gràcies a la seva riquesa en aromes i no tan sols per aquest motiu sinó pels seus efectes curatius (explicats anteriorment), en cremes i locions.

 

Els fruits contenen:

· Oli essencial (1.0 a 4.0%). Monoterpens como eucaliptol, alfa y beta-pinè, citral, metilcinamat.

· Lactones sesquiterpèniques (principi amarg)

· Tanins.

Olis (25-55%). Triglicèrids d'àcids grassos làuric, palmític, oleic i linoleic.

 

Toxicitat

L'oli essencial i els alcaloides poden produir una acció tòxica en el sistema nerviós. A conseqüència de la presència de lactones i tanins. Les infusions amb altes dosis poden provocar una irritació de la mucosa gàstrica. També el contacte amb la pell, produeix en alguns casos fotosensibilització (reaccions dermatològiques com conseqüència del contacte amb la llum solar) en persones al·lèrgiques, que s'han d'abstenir-se.

Observacions

 

Recol·lecció i conservació: les fulles haurien de recollir-se després de la floració de la planta, encara que poden agafar-se durant tot l'any. Els fruits s'han de recol·lectar quan estan ben madurs. S'han d'assecar a l'ombra i guardar-se en recipients tancats en un lloc fosc i sec.