BÀLSAM LLAVIS TALLATS

 

Preu de Venda:  3 euros. (Impostos inclosos).

Número de producte o SKU: 000006  Mides de l’envàs 3 cm alt. X 3 cm diàmetre. Contingut 10 cl.

NOM TÈCNIC: BÀLSAM LLAVIS

Cera d’abella, calèndula, rosa mosqueta, crema de karité, oli d’oliva i essències naturals.

Reparador de llavis tallats i deshidratats.

Conserveu l’envàs ben tapat i protegiu-lo del foc i la calor.

Ver imagen en tamaño completo

ROSA MOSQUETA

 

Les malalties de la pell i la gran majoria de problemes que en deriven són en moltes ocasions l'externalització de problemes ocults o més profunds, com les alteracions nervioses, desequilibris hormonals, o l'estrès d'acumulació Toxines. Els oli essencials, desconeguts encara per gran part de la població, tenen propietats que ajuden a combatre a través de diferents mecanismes algunes d'aquestes patologies a certs nivells. Aquests tenen l'avantatge que poden ser solubles en alcohol o en una la fase oliosa, per la qual cosa es fan ideals per ser incorporats com a actius en diferents tipus de presentacions cosmètiques.

 

Categories principals d'olis que afecten a tot el que té a veure amb la pell o la dermis:

 

· Cicatritzants: Hem escrit molts articles sobre aquests, a més d'explicar detalladament tots els processos que envolten l'estimulació de la cicatrització. De tota manera, convé recordar que són utilitzats per talls, cremades, cicatrius, estries o altres problemes, i que els oli més empleats són els de rosa, camamilla, encens, gerani, neroli i lavanda.

· Antiinflamatoris: Són olis destinats a combatre ferides infectades que pateixin d'un procés inflamatori natural, cops i fins i tot èczemes. En aquest apartat se solen utilitzar els olis de lavanda, camamilla dolça o romana i milfulles.

· Antisèptics: Tenen com a objectiu la desinfecció a  nivell cutani que pot ser deguda a picades d'insectes, ferides infectades del granit. com olis, destaquen principalment la farigola, lavanda, clau, llimona, sàlvia i eucaliptus.

· Repel.lents d'insectes (i antiparasitaris): Són els destinats a foragitar o combatre mosquits, polls, paparres, mosques, arnes i formigues. Els més coneguts en aquest àmbit i que hem repassat en anteriors ocasions són: citronela, Eucaliptus, conducció, càmfora, Espígol, cedre de l'atles i clau.

· Fungicides: Estan destinats a patologies relacionades directament amb la infecció per fongs com pot ser el peu d'atleta, la tinya o la candidiasis. S'utilitzen amb freqüència: marduix, arbre del te, mirra, lavanda i pàtxuli.

· Desodorants: Netegen ferides que puguin donar lloc a una mala olor o eviten una transpiració excessiva en la persona. Potser són força interessants en incloure'ls en formulacions cosmètiques. Entre aquests oli essencials, destaquen la sàlvia espanyola, xiprer, ginebre, farigola, bergamota i el lemongrass.

 

La seva aplicació pot realitzar-se a través de diferents formes (directament a casa prèvia preparació amb oli base, productes comercials ja preparats, massatges professionals, bany a la llar etc…) encara que sol ser el massatge el mètode preferit, sobretot pels aromes terapèutics del sector professional. Es recomana que si es tenen dubtes sobre la seva aplicació es consulti abans a un professional ja que de vegades és difícil l'elecció d'un oli essencial determinat doncs se sol associar un oli acord amb les característiques del pacient més un oli base per malaltia, patologia o malaltia. És a dir, la barreja està constituïda per oli essencial + oli base. També cal dir que el seu ús cal limitar-lo a problemes lleus i mai recórrer a l'aromateràpia només quan es presenta alguna cosa greu, nivell tant física com psicològica. Una altra de les advertències que s'han de donar sobre l'aromateràpia és que a nivell generalitzat, els olis essencials no s'apliquen directament sobre la pell sense una dilució prèvia amb un oli base ja que poden donar lloc a reaccions de sensibilitat per alta concentració, Efectes secundaris o fins i tot fototoxicitat. També, com en totes les teràpies, existeixen excepcions com el oli de rosa mosqueta o el de lavanda que solen aplicar directament sobre pell danyada o ferides.

 

Per al tractament i prevenció de malalties lleus que s'apliquin mitjançant massatge hi ha una taula orientativa que es pot fer servir per realitzar la barreja (partint que 20 gotes equivalent a 1 mililitre ml):

 

1. 100 ml d'oli base – S'incorporen de 20 una 60 gotes d'oli essencial

2. 25 ml d'oli base – S'incorporen de 7 una 25 gotes d'oli essencial

3. 5 ml d'oli base – S'incorporen de 3 una 5 gotes d'oli essencial

En el cas de les afeccions de la pell, els olis es preparen de forma molt semblant als olis essencials per a massatges amplis llevat que l'oli base utilitzat és molt més nutritiu. Aquest oli base sol ser de yoyoba o alvocat i el massatge per aplicar es realitza amb moviments circulars molt suaus tot i que solen absorbir amb facilitat. Considerarem també el tipus de pell de la persona, doncs per exemple la bergamota igual que el gerani s'adapten millor a pells grasses o amb tendència acneica mentre que el neroli, o bé, la rosa són més aconsellables per pells seques o pells madures. Quan el tractament és a nivell facial, se solen incorporar gotes d'oli en les màscares, i en canvi, per les infeccions fúngiques com el peu d'atleta i fins i tot el herpes víric, s'aconsella que la base tingui un origen alcohòlic en comptes de oliós, és a dir, es substitueix en la fórmula anterior amb 6 gotes d'oli essencial per cada 5 ml d'alcohol isopropílic.

 

Les pells seques són més sensibles a l'acció solar i necessiten una hidratació més continuada que la pell greix. Per a aquest tipus de pells dels olis més recomanats són aquells que denoten suavitat com la rosa, sàndal o la camamilla i es combinen amb bases riques i nutritives l'avellana o l'alvocat.

 

Les pells madures requereixen una nutrició constant, sobretot amb agents antioxidants i estimulants del creixement cel lular ja que són més propenses a la generació d'arrugues. El neroli, encens o l'espígol resulten molt útils per prevenir l'aparició d'arrugues, mentre que la vitamina E, oli de llavors de gavarrera i l'oli de borratja són ideals per a la regeneració cel lular de la pell.

 

Les pells grasses es caracteritzen per la formació de punts negres o grans que congestionen les capes més externes impedint l'eliminació natural de toxines per part del nostre organisme i que acaben alterant el pH i afavorint el creixement de patògens causants de l'acne i altres malalties. Aquestes pells necessiten una higiene constant i uns olis de tipus antisèptic i també de caràcter astringent com poden ser el gerani, el árbol del té o la bergamota. Aquí, nostre oli base serà lleuger i fàcilment absorbible (no volem congestionar més la pell), de manera que el de yoyoba i els olis d'os d'albercoc i préssec seran els recomanats.